piątek, 7 stycznia 2011

Dorsz z pieca na warzywach

Moi drodzy wiem, że nie było mnie tutaj całą wieczność a przynajmniej ponad miesiąc. Podziało się tak cudownie, że musiałam na szczęście przeorganizować sobie życie. Jest bardzo ekscytująco i teraz mogę sobie spokojnie działać na każdym polu. Na ten przykład nie wiecie jeszcze o moim małym kulinarnym sukcesie a mianowicie moje przepisy co miesiąc od grudnia ukazują się w http://www.brakujacyelement.pl/  Serdecznie polecam i tę lekturę :)
Do rzeczy! Zdejmując wirtualne pajęczyny pokażę jak przygotować obiad w wersji light. Czas przygotowywania 5 minut, czas gotowania aż 10. Prosto, lekko i smacznie.

Dorsz z pieca na warzywach

Składniki

2 filety dorsza
1 cebula
2 marchewki
6 średnich pieczarek
natka pietruszki
kilka kropel octu balsamicznego
sól, pieprz, słodzik
sok z połowy limonki

Na papierze do pieczenia ułożyć cienko pokrojone krążki cebuli, lekko posolić. Na cebulę ułożyć rybę, posolić, popieprzyć i skropić sokiem z limonki do smaku (można oczywiście zastąpić cytryną). Na patelni grillowej usmażyć marchewkę z pieczarkami pokrojonymi w talarki. Warzywa skropić octem balsamicznym, posypać solą, pieprzem i odrobiną słodziku. Propozycję podania załączam tradycyjnie na zdjęciu. Naprawdę smacznego!


2 komentarze:

ERROR 404 pisze...

Muszę Cię pochwalić :) Ten przepis jest wspaniały, a składniki bardzo korzystne dla zdrowia :)

Prosto z kuchni... pisze...

Dzięki! Mam nadzieję, że uda Ci się kiedyś z niego skorzystać. Polecam :)

Prześlij komentarz