poniedziałek, 10 stycznia 2011

Łosoś z grilla z warzywami

Dzisiaj z mojej kuchni wyjechała potrawa stworzona wspólnymi siłami. Zgodnie z planem i instrukcjami M. przygotował warzywa i sprawił rybę a ja w zasadzie włożyłam ją na grilla i pięć minut po powrocie z pracy można było jeść obiad. Lubię takie proste przepisy. Kilka ruchów i wszystko pięknie wygląda, a smakuje jeszcze lepiej. Zdecydowana pochwała prostoty.

Łosoś z grilla z warzywami

Składniki:
filet z łososia
0,3 dag pieczarek
1 cebula
1/2 żółtej papryki
1/2 czerwonej papryki
2 ząbki czosnku
sok z cytryny
sól, pieprz, ocet balsamiczny
klika kropel oliwy
kilka listków bazylii

Łososia pokroić na porcje, posolić, popieprzyć i skropić cytryną. Odstawić najlepiej na godzinę, ale nasze 10 minut też dało radę. Warzywa pokroić w dowolny sposób. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy i wrzucić całe ząbki czosnku, dodać cebulę, pieczarki i papryki. Posolić i popieprzyć do smaku. Podlać odrobiną wody, gdy na patelni będzie zbyt sucho. Na koniec lekko skropić octem balsamicznym i posypać porwanymi listkami bazylii.

Smacznego!

2 komentarze:

ERROR 404 pisze...

Przepis faktycznie jest prosty ale za to jak smakowicie wygląda :) Ryby są zdrowe i lekkostrawne, a w połączeniu z warzywami (tak jak w Twoim przepisie)tworzą "bombę witaminową".

KUCHARNIA, Anna-Maria pisze...

Tyle pyszności u Ciebie:) A łosoś w tej formie na pewno wspaniale smakuje! Pozdrawiam serdecznie:)

Prześlij komentarz